Glasset i ruden er det område, hvor ovnen taber allermest varme. Derfor er de nye bedste ovne forsynet med 3 lag glas, hvilket reducerer energitabet med ca. 13%. Isoleringen af de bedste ovne er en anden ting, der konstant bliver arbejdet med at forbedre, og isoleringen i er ligesom teknikken helt i top. Med de bedste nye ovne er du sikker på, at tilberede på kortest mulig tid og ved brug af mindst mulig energi.

Langtidsstegning er desuden blevet særdeles populært, da netop denne måde at tilberede på giver mulighed for at stege ved lavere temperaturer, der kræver mindre energi. Desuden giver langtidsstegning mulighed for også at udnytte ovnens kapacitet om natten, hvilket frigiver tid i dagtimerne til at bruge ovnen til andre ting. En anden fordel er, at kødet svinder mindre ved langtidsstegning.

Moderne ovne har et hav af funktioner og kan både kan koge, stege og bage. Desuden er de bedste udstyret med automatisk rengøring, og også her er der en grøn gevinst, da ren-
gøringen sker automatisk med et nøje afmålt vand- og kemikalieforbrug. Der er altså tale om en styret proces, og der er ikke risiko for at komme til at overdosere mængden af rengøringsmiddel.