Går du og din virksomhed med ‘grønne tanker’

Brønnum Care er Brønnums udvalg af de grønneste produkter.

Opvask, køl, frys og kogeborde er køkkenets helt store strømslugere. Men også udsugning og ventilation vejer tungt i energiregnskabet. Brønnum har derfor konstant fokus på at levere de mest miljø- & energirigtige produkter på markedet - til gavn for såvel bundlinje som miljøregnskab

KØL OG FRYS


Producenter af køle- og fryseskabe har de senere år haft skarpt fokus på at energioptimere deres produkter. Tidligere brugte et 600 liter energivenligt køleskab, 5 kWh i døgnet, i dag er det muligt at komme ned på 1,4 kWh i døgnet. En reduktion, der gør det særdeles relevant at se på, om det er tid til at skifte til nyt.

Det er desuden væsentligt at være opmærksom på, om ens køle-/fryseskab er produceret med CFC gas som kølemiddel. Køleskabe med CFC gas er i dag ulovligt at sælge, og der stilles særlige krav til bortskaffelse af disse. Er du i tvivl om dit køleskab indeholder CFC gas kan du få det afklaret ved at sende Brønnum et foto af typeskiltet. 

Ovn

Glasset i ruden er det område, hvor ovnen taber allermest varme. Derfor er de nye bedste ovne forsynet med 3 lag glas, hvilket reducerer energitabet med ca. 13%. 
Med de bedste nye ovne er du sikker på, at tilberede på kortest mulig tid og ved brug af mindst mulig energi.

De moderne ovne har mange funktioner og kan både koge, stege og bage. Desuden er de bedste udstyret med automatisk rengøring, og også her er der en grøn gevinst, da rengøringen sker automatisk med et nøje afmålt vand- og kemikalieforbrug. 

RATIONAL IVARIO & KIPSTEGERE

Også kipstegeren bliver løbende udviklet og forbedret. Hvor de første modeller fungerede som en stegepande med sider, kan man i dag få udstyr hvor det er muligt at trykkoge. På den måde effektiviserer man ens tid og udnytter energien optimalt.

i en iVario reagerer elektroderne væsentligt hurtigere, er meget nemmere at styre og bruger kun energi der, hvor der er behov for det. Det er en meget mere intelligent løsning, der gør det muligt at målrette varmen alt efter, om der skal steges 2 eller 25 bøffer eller styre de forskellige zoner individuelt.

Det er muligt at brune, stege, koge, fritere og braisere med bare en tilberedningszone, og fordi processerne er så styrede, bliver energien udnyttet optimalt. 

Kipgryder

Den seneste teknologi til kipgryderne fra Jøni hjælper med en energieffektiv styring af temperaturen, og kommer løbende med råd til, hvordan man kan optimere tilberedningen.

Kipgryder har med deres store volumen, nemme anvendelse og gode isolering altid være god og energi effektive apparater i storkøkkenet. Jønis kipgryder er velisoleret og opnår med de små vandmængder i dampgeneratoren ifølge EFCEMS energi måling en effektivitetsgrad på 97%. Automatisk omrøring i gryden øger varmefordelingen og gør det muligt at holde låget lukket og reducere unødvendig fordampning og energiforbrug.

Med Jønis nye AutoChef 86 serie bliver der sat ekstra fokus på energiforbruget og styringens EcoAssistent hjælper brugeren med at holde låget på gryden lukket og undgå unødvendig høje temperaturer.

opvask

Udviklingen indenfor opvask går stærkt, og de nye maskiner vasker skinnende rent med en liter vand pr. kurv mod tre liter tidligere.

Ved hjælp af en forskyllemaskine er det desuden muligt at genanvende vand fra opvaskemaskinen, der tidligere gik til spilde.

I modsætning til manuel afskylning er der dermed helt styr på, hvor meget vand der
bliver brugt. Det eneste man skal gøre er at sætte opvasken i bakkerne, og maskinen klarer resten.

Afhængig af hvor gammel din nuværende maskine er, er det muligt at opnå en energibesparelse på op til 50%, da de nye maskiner er hurtigere og derfor både bruger mindre energi, mindre vand og genanvender det vand der ellers ville forsvinde i afløbet.

Grovopvask
Der er store besparelser ved at tænke en grovopvaskemaskine ind i sit setup. Med en granulatmaskine sparer man tid og ressourcer på manuel iblødsætning og afskrubning samt skaber et bedre arbejdsmiljø.

Grovopvask

Der er store besparelser ved at tænke en grovopvaskemaskine ind i sit setup. Med en granulatmaskine sparer man tid og ressourcer på manuel iblødsætning og afskrubning samt skaber et bedre arbejdsmiljø.

Porcelæn

Brønnum er eneforhandler af Steelite, der genanvender 100% af spildmaterialet fra produktionen. Virksomheden har iværksat flere miljørigtige tiltag som genbrug af vand og fik desuden i 2007 installeret et såkaldt Lamella system, der gør det
muligt at opsamle og genanvende de rester af ler, der tidligere gik til spilde.