En bid af Italien - på toppen af Hotel Ottilia.

Brøchner Hotels har netop åbnet endnu et boutique hotel i luksusklassen. Hotel Ottilia ligger i ikoniske bygninger i Carlsberg Byen – og der er indrettet værelser i såvel den historiske bygning Lagerkælder 3 som i det tidligere Maltmagasin, hvor der er indrettet eksklusive suiter. På toppen af hotellet ligger Tramonto – en ny italiensk rooftop restaurant, hvor du som gæst ud over autentisk italiensk mad er garanteret en fænomenal udsigt – og samtidig kan følge kokkenes arbejde i det industrielle køkken fra Brønnum, der matcher den rå bygning helt perfekt

Vandet bobler i sous vide maskinen, og duften af ristede champignons blander sig med lyden af knive, der bevæger sig rutineret hen over skærebrætter med urter og grøntsager. Klokken er 15, og den italienske kok Giacomo Russo og hans team er i fuld gang med at gøre klar til frokost- og middagsgæster efter hotellet har serveret morgenmad.

Om aftenen, kan de gæster, der allerede sidder i restauranten og nyder et glas vin eller en kop kaffe, mens mørket falder på, samtidig følge tilberedningen af diverse råvarer helt tæt på.

Øllaboratorium og store ståltanke
”Hotellet og restauranten ligger i en renoveret industribygning, hvor der har været øllaboratorium og store ståltanke, som blev brugt til at lagre øl. ”Da vi skulle i gang med køkkenet, var det derfor oplagt at fortsætte i den industrielle stil med det rustfri stål, så det spiller sammen med resten af huset”, siger Søren Brøchner-Mortensen, ejer og Director of Business Development hos Brøchner Hotels.

Han ejer seks boutique hoteller og har efterhånden været med til at opføre en del køkkener, og denne gang var ønsket at lave et åbent køkken, der ud over god mad kunne levere en god gæsteoplevelse.

”Der er selvfølgelig nogle ting, der altid giver sig selv i forhold til, at man skal kunne koge og stege, men samtidig var det denne gang særlig vigtigt, at det stod flot, og det har vi været bevidste om, siden de første møder med Brønnum”, lyder det fra Søren Brøchner-Mortensen. Han beskriver den ’ping pong’, der opstår, når tanker og ideer bliver vendt, alle kommer med input, og Brønnum efterfølgende vender tilbage med de første skitser.

”Vi har været ekstremt bevidste om, at det ikke skulle være en standardløsning, fordi der er så meget udstilling i et åbent køkken. Så vi har indrettet med store øer og ikke bare valgt en hvid flise men bevidst gået efter en i en mørkere farve, der tilfører noget ekstra"

Design, drift og funktionalitet
”Der er en lang periode, hvor ideer og skitser sendes frem og tilbage, og her er en god dialog rigtig vigtig, ligesom det er vigtigt med en samarbejdspartner der lytter og kan sætte sig ind i vores behov. Design, drift og funktionalitet skal gå op i en højere enhed, og samarbejdet har været rigtig godt. Vi har fået god rådgivning om alt fra komfur til køl. Det har været et samarbejde hele vejen”, siger Søren Brøchner-Mortensen.

Efter råd fra Brønnum faldt valget blandt andet på to markante Bertos komfurer.

”Vi har været ekstremt bevidste om, at det ikke skulle være en standardløsning, fordi der er så meget udstilling i et åbent køkken. Så vi har indrettet med store øer og ikke bare valgt en hvid flise men bevidst gået efter en i en mørkere farve, der tilfører noget ekstra. Vi har også fra start haft en ide om, at gæsterne skulle kunne bruge køkkenet aktivt. F.eks. serveres den store økologiske morgenmad som buffet, direkte fra det åbne køkken. På den måde kommer gæsterne helt tæt på tilberedningen, som bliver en del af hoteloplevelsen. Folk går ikke bare ud og spiser i dag, men går ud for at få en samlet oplevelse”, lyder det fra Søren Brøchner-Mortensen.

Autentisk italiensk køkken
Med front mod gæsterne er en Sveba Dahlen ovn placeret, så gæsterne blandt andet kan se de lækreste pizzaer blive taget ud, og samtidig understreger den, at køkkenet er italiensk. Restauratørparret Jonna og Jerry Kadriev, der driver Tramonto, har med stor succes de sidste 18 år blandt andet drevet den italienske restaurant La Rocca i Vendersgade i København, og parret er kendt for deres autentiske italienske køkken og hjertelige sydlandske stemning – en stemning, de naturligvis ønsker at videreføre på Hotel Ottilia.

Scenen er sat, fra det øjeblik man træder ind i restauranten, hvor det første man møder er et imponerende glasskab med vine fra gulv til loft – Amarone, Barbera D’Alba og Barolo er blot et par af navnene på de mange forskellige etiketter, der pirrer nysgerrigheden, og vidner om den store passion for vin, parret også ønsker at dele ud af.

”Vores sommelier Sergio Costa har mange års erfaring og stor ekspertise, og kan komme med gode råd og guide til den helt rigtige vin, og på den måde sikre, at mad og vin spiller perfekt sammen”, siger Jonna Kadriev.

”La Rocca er et rigtig hyggeligt familiested, men vi kom ofte til kort, når vi fik forespørgsler på events og større fester, hvor folk gerne ville hyre en DJ, danse og servere cocktails for deres gæster efter maden"

Autenciteten understreges af, at stort set alle ansatte er italienere, et princip Jonna og Jerry kun sjældent fraviger – og der er god energi i de italienske gloser, der kan høres fra både køkken, og når personalet i restauranten taler sammen.

Bordene er dækket med hvide stofservietter, og på alle borde står små lamper, der bidrager til den hyggelige stemning – i bedste italienske stil er der ikke kun små runde borde, men også langborde hvor større selskaber kan samles om maden og vende verdenssituationen.

”Vi laver italiensk mad, når den er bedst. Og det vil sige, at vi laver mad fra bunden og både mozzarella, brød og pasta er selvfølgelig hjemmelavet. På La Rocca har vi et pastaria, hvor den pasta og ravioli vi serverer på Tramonto også bliver lavet, og de gode råvarer er selvfølgelig altafgørende”, fortæller Jonna Kadriev, der sammen med sin mand har store ambitioner med deres nye sted.

”La Rocca er et rigtig hyggeligt familiested, men vi kom ofte til kort, når vi fik forespørgsler på events og større fester, hvor folk gerne ville hyre en DJ, danse og servere cocktails for deres gæster efter maden. Vi havde brug for et sted, hvor der var bedre mulighed for at boltre sig, hvad enten anledningen er bryllup eller en anden stor begivenhed, og her har vi desuden en pragtfuld tagterrasse med plads til 150 gæster, som bliver helt fantastisk til sommer”, siger Jonna Kadriev.

Historiens vingesus
Indretningen er stilfuld og med naturlige materialer som læder, skind og træ. På den imponerende bardisk pynter et par voluminøse blomsterbuketter - og blomster er også en del af loftsdekorationen. Det mørke loft er nemlig visse steder udsmykket med tidsler - som brygger Jacobsens kone Otillia var vild med, og på den måde er historien med hele vejen.

Og når man dertil lægger den smukke udsigt, bliver det næsten ikke bedre. Uanset om man sætter sig i baren, en sofa eller ved et af bordene i restauranten, kan man ikke undgå at mærke historiens vingesus, når man kigger ud og har en enestående udsigt til Carlsbergs historiske bygninger og til resten af København med de mange smukke tårne.

Fakta

Hotel Ottilia, er det første hotel i Carlsberg Byen og er åbent for både udenlandske gæster samt lokale naboer til både morgenmad, i barerne og den nye restaurant Tramonto.

Tramonto ligger på toppen af Hotel Ottilia i den ikoniske bygning Lagerkælder 3, der er kendt for sine 64 guldskiver på facaden.

Lagerkælder 3 har været brugt til lagring af øl frem til 1995, mens Maltmagasinet var en central bygning i Carl Jacobsens Ny Carlsberg Bryggeri. Bygningen blev indviet i 1881 – 28 år efter, at brygger J.P. Jacobsen flyttede til området i den prægtige villa “Bryggerens Akademi”.