Helium
Der findes cocktails, og så findes der cocktails
Blandt de smukke bygninger i Bredgade ligger HELIUM Cocktail Bar. I en nøje udvalgt placering i et stensikkert område tæt på Amalienborg og i en tæt symbiose til flere af de kendte restaurationer, kan du få serveret cocktails af nogle af branchens mest erfarne bartendere.
Konceptet hos HELIUM Cocktail Bar, der er udført med stor omtanke og sjæl, mærkes så snart man træder indenfor døren. Uden at artiklen skal fremstå som en reklame for Bo Bedre, så kan man roligt sige, at stilen ligger i toppen af, hvad der kan forventes til en professionel og gennemført indretning.
Professionel tilgang
København i særdeleshed, har i de seneste år været vidne til flere cocktailbarer end i de tidligere år. Interessen for de gode drinks og lækre cocktails er stigende, så det er en naturlig udvikling, vi ser. Kravet til et højt teknisk niveau er også langt højere end bare for nogle år tilbage. Det stiller endnu større krav til bartendernes evner, kunnen og formåen, noget som HELIUM Cocktail Bar er særdeles opmærksomme på, og ja, de er også skrappe til det. De formår at holde det høje niveau med en sikker hånd, og deres serviceniveau
udspringer ganske naturligt fra den rolige, erfarne og professionelle tilgang til personlig service og det at være nærværende i nuet.
”Da vi skulle i gang med baren, tog vi kontakt til Brønnum. Vi vidste på forhånd, at Brønnum kan løfte de fleste opgaver, og da vi havde vores første møde med Brønnums konsulent Henrik Bodhi, oplevede vi med det samme en professionel venskabelighed.
Specialbygget bar fra Brønnum
Baren hos HELIUM Cocktail Bar er i samarbejde med Brønnum specialfremstillet med fokus på design og funktionalitet. ”Da vi skulle i gang med baren, tog vi kontakt til Brønnum. Vi vidste på forhånd, at Brønnum kan løfte de fleste opgaver, og da vi havde vores første møde med Brønnums konsulent Henrik Bodhi, oplevede vi med det samme en professionel venskabelighed. Det gav os ro og tryghed og overbeviste
os om, at dette var den rigtige samarbejdspartner”, fortæller HELIUMs medejer og General Manager, Morten Berg. ”Selvom vi stillede specielle krav til design og udformning, var det ikke noget, som gav Henrik rynker i panden. Tværtimod gjorde han det klart, at vi kunne få bygget baren præcis, som vi ønskede os, og det fik vi så også. Vi har været meget glade for samarbejdet og hele forløbet, og selvom der var et par udfordringer i barens opbygning, blev der taget ansvar og fulgt op på det hele. Henrik var flere gange forbi under montagen og var nem at få kontakt til. Vi er glade og tilfredse”, fortæller Morten.
Udover den specialdesignede bar har Brønnum også leveret
diverse maskiner til HELIUM Cocktail Bar.
”Selvom vi stillede specielle krav til design og udformning, var det ikke noget, som gav Henrik rynker
i panden. Tværtimod gjorde han det klart, at vi kunne få bygget baren præcis, som vi ønskede os, og
det fik vi så også. Vi har været meget glade for samarbejdet og hele forløbet”.
Fænomenale cocktails
Brønnum tog en tur forbi HELIUM Cocktail Bar for at opleve den specialdesignede bar. Her fik vi en hyggelig snak med to af ejerne. Vi bliver introduceret til hver enkelt cocktail, og der går lidt nørd i den fra begge sider, men hyggeligt er det. Morten og Martin fortæller med stor passion om cocktailen ved navn “Carbost Old Fashioned”, vi lytter intenst på fortællingen om cocktailen. Om denne cocktail virkelig vil give fornemmelsen
af at stå ved Talisker-destilleriet og indsnuse duften af havet, når første sip er taget, tænker vi over, men der afgives en bestilling, for den skal jo prøves. Efter første sip må vi indrømme, at oplevelsen er præcis, som
det blev beskrevet - og så smager cocktailen vidunderlig. Særligt forekommer den salte effekt, som æble- og
maltsiruppen skaber i kombination med den røgede whisky, anderledes og forfriskende. En ekstra fræk detalje er den ene isterning, som er designet til glasset. Men hér stopper det ikke, der smages flere cocktails og en af de mest solgte, som er Mai Tai, er ganske enkelt, fænomenal. Er du ikke til cocktails, så tilbydes der
også skøn øl fra Alefarm Brewing.
Prikken over i’et
Det er tydeligt, at passionen til faget deles af alle hos HELIUM, deriblandt også Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, som tidligere har slået deres folder på cocktailbaren Ruby. Det er nogle kompetente bartendere, der med lethed giver en opløftet stemning; en stemning som gæsterne elsker, og det giver bare den dér prik over i’et, som alle i branchen ønsker gæsterne oplever ved deres besøg.
Publikummet på HELIUM er en god blanding af alle, her er ingen snobberi. Gæsterne kommer, fordi stemningen er varm, og de føler sig velkomne og tilpas. Der er noget socialt over at gå på cocktailbar, og det har HELIUM også formået med deres tilgang og koncept, hvilket også nemt ses på deres flotte anmeldelser.