“Vi er så glade for vores nye ‘legetøj’”

Rigshospitalets personalekantine var egentlig på udkig efter en kipsteger, men efter råd og vejledning fra Brønnum faldt valget i stedet på en iVario fra Rational - og den beslutning har de ikke fortrudt.

Muligheden for at stege fisk, brune løg eller en pande frikadeller var indtil for nylig ikke-eksisterende i køkkenet, der laver mad til Rigshospitalets personalekantine.

“Vi har kun haft ovne i vores køkken, så skulle vi bruge noget, der var stegt, fik vi det leveret fra Rigshospitalets centralkøkken”, fortæller personalekantinens funktionsleder.

Den situation var ikke optimal - specielt ikke fordi køkkenpersonalet naturligvis gerne ville lave maden selv - og gerne helt fra bunden. Derfor tog personalekøkkenet kontakt til deres faste konsulent hos Brønnum Jens Toft og bad om et bud på en kipsteger. Efter at have talt om ønsker og behov præsenterede han dog en helt anden mulighed, nemlig Rationals iVario - og det lød interessant.

“Jeg er rigtig glad for, at vi fik forelagt denne mulighed, for jeg vidste slet ikke, at den fandtes, og da planen alligevel var, at næste investering efter kipstegeren skulle have været en steamer, kunne jeg se, at vi på denne måde kunne slå en hel masse fluer med et smæk, også flere end kipsteger og steamer tilsammen. Og det er jo en kæmpe fordel”, fortæller personalekøkkenets fuktionsleder, der er særdeles godt tilfreds med forløbet, og ikke mindst sparringen med Brønnum, der gjorde at valget faldt på iVario og ikke en kipsteger.

"Vi kan koge og stege, ja vi kan stort set alt, og så er det desuden rigtig smart, at vi kan styre de forskellige stegezoner"

Helt anden oplevelse for kunden
Med en iVario har køkkenet fået mulighed for at lave mad på mange flere måder.

“Vi kan koge og stege, ja vi kan stort set alt, og så er det desuden rigtig smart, at vi kan styre de forskellige stegezoner. Har vi for eksempel lavet en vegetargryde, kan vi holde maden varm og servere retten brændende varm direkte fra iVarioen. Det er lidt en anden oplevelse end at fylde maden i kantiner og opbevare den i et varmeskab. Det at kunne servere maden direkte fra panden kan både ses og forhåbentlig også smages af de mange kunder, der spiser hos os hver eneste dag”, lyder det fra funktionslederen.

At en del af maden indtil nu er blevet leveret fra centralkøkkenet har været lidt af en gastronomisk spændetrøje og begrænset mulighederne for at sætte sit helt eget præg på maden, og for eksempel skrue op for grøntsagerne, men det er anderledes nu.

“At få nyt ‘legetøj’ har bidraget positivt til udviklingen af vores faglighed. Man får lyst til at lave nye ting, man ikke har lavet før og lyst til at eksperimentere, og det smitter selvfølgelig af på den kulinariske kvalitet. Vi har ikke haft en pande, men det har vi nu, og bare det at kunne brune champignons og løg, tilsætte flere grøntsager og lade det hele snurre er virkelig skønt. Alle har kastet sig ud i det og været med på ideen. Det er fantastisk at kunne lave maden fra bunden og ikke være tvunget til at bruge halvfabrikata”, fortæller funktionslederen.

"Køkkenets kok kalder iVario ‘det bedste køkkenredskab’, han nogensinde har haft."

Slut med ovnstegte champignons
Ovnstegte champignons er bare ikke det samme, så dem er det slut med, og i køkkenet er man særlig glad for netop muligheden for at tilføje masser af smag, fordi man kan brune ting godt af og faktisk kan lave retten færdig i den samme gryde - og dermed også sparer en arbejdsgang. At iVario kan gøre det ud for flere funktioner var også med i overvejelsen, da beslutningen skulle træffes, da pladsen i køkkenet er trang, så alle pladsbesparende løsninger hilses velkomne. Og også her var Brønnum behjælpelig med at få skabt et optimalt arbejdsflow ved at ændre en smule på indretningen og tilføje et nyt bord. Det var ikke nødvendigt at installere gulvgrube eller ny vandhane, da iVario har integreret vandtilførsel og afløb, så der skal ikke laves uhensigtsmæssige løft for at slæbe vand, og højdeindstillingen gør iVario optimal som arbejdsstation, uanset om du er høj eller lav. 

Køkkenets kok kalder iVario ‘det bedste køkkenredskab’, han nogensinde har haft, og både han og de øvrige ansatte er blevet sat grundigt ind i de mange funktioner af Rationals kok, der var med i køkkenet to formiddage efter leveringen, hvor alt fra trykkogning til kontrolpanel blev gennemgået - og alle blev dus med det nye ‘legetøj’, som både har givet de gastronomiske muligheder og fagligheden et boost.