Det royale porcelæn

Juliane Marie blev kaldt for en moderne dronning og for ”landets moder”. Hendes største eftermæle blev Den Kongelige Porcelænsfabrik, der blev grundlagt med hende i spidsen som et aktieselskab i 1775.

Det royale porcelæn

Blå Mega

"Jo større jo bedre"
På Blå Mega Riflet er det velkendte blomstermønster fra Musselmalet Riflet fortolket på nye og overraskende måder og på charmerende vis forstørret i hvert stykke porcelæns unikke, håndmalede mønster.

Blå mega riflet er skabt i 2000 

Blå Elements

Gamle fortællinger med moderne ordlyd

På Blå Elements får Royal Copenhagens velkendte blomstermotiver lov at vokse frit og hviske gamle fortællinger med en moderne ordlyd. Fortællingen findes i stellets detaljer med riflerne fra Musselmalet Riflet, kanten fra Musselmalet Halvblonde og den takkede yderkant fra det legendariske Flora Danica. Skabt i 2011 

Blomst

En hyldest til "Blå blomst"
I året 2012 begyndte Royal Copenhagen et samarbejde med den hollandske kunstner, Wouter Dolk, formålet var at hylde det historiske Blå Blomst fra 1780 med et nyt stel: Blomst. 

Flora

"Dugfrisk fra haven"
Flora bærer på smukkeste vis arven fra Flora Danicas historiske blomstermotiver med sig ind i fremtiden. Hver enkelt steldel er prydet af en smuk blomst; så frisk som var den netop plukket fra Danmarks haver. Dette smukke stel er skabt i 2012. 

Contrast

"Fortid, nutid og farver"
Rifler er et karakteristisk udtryk i Royal Copenhagens porcelæn. I Riflet Contrast mødes den klassiske fortid og den moderne nutid i en regnbue af farver.

Hvid Riflet

Hvid Riflet kom til verden som formen på det velkendte Musselmalet Riflet. I dag kan de smukke rifler nydes i deres reneste form på Hvid Riflet. Rent og elegant. 

Hvid Halvblonde

"Romantisk look"
De romantiske blondekanter får fuld opmærksomhed og skaber et udtryk, der både er romantisk og karakterfyldt.  Dette fine "nøgne" stel er skabt i 1888

 

De 3 bølger

Storebælt, Lillebælt og Øresund
Juliane Marie ønskede, at tre blå bølger skulle være fabrikkens varemærke. De symboliserer Danmarks tre vandveje, Storebælt, Lillebælt og Øresund. Disse 3 bølger er malet på bagsiden af hvert eneste stykke håndmalet porcelæn.

Bølgerne er en af verdens mest kendte signaturer for ægte porcelæn og vil altid være det, man forbinder med Danmark og dansk porcelænskunst.Stjerne Riflet

"En lille julefortælling"
På hvert nyt stykke Stjerne Riflet Jul får granguirlanden et særligt drys af julens stjernestøv, hvormed hver steldel bliver en lille julefortælling i sig selv. Det smukke stel her er fra 2006.