Torsketatar med tomat og ærter

Opskriften er til 4 personer som en forret.

Fremgangsmåde

Torsken
Start med at hakke torsken fint.
Det er vigtigt at der ikke er sølvhinder og brunt kød osv. med).

Smør nu torsken ud på et stykke bagepapir til et par mm. tykkelse, krydr med salt og en smule sukker. Læg et stykke bagepapir ovenpå og frys den til den har sat sig helt.

Tomatvand
Blend tomaterne.

Kog et viskestykke igennem i rigeligt vand for at fjerne evt. sæberester og skyl igennem.

Læg nu de blendede tomater i viskestykket og bind et stykke kødsnor om så du får en lille "sæk", og hæng den i dit køleskab/rum med en skål under og lad den hænge til næste dag som minimum. Dette gør at væske stille og roligt drypper fra og vil være en klar væske.

Semitørrede tomater
Halver cherrytomater, pluk og hak estragonen (gem lidt topskyd til pynt). Vend med sukker, salt og olie og bag ved 80 grader et par timer til de er begyndt at blive let seje i konsistensen.

Sprødt brød
Frys brødet så det er let frossent og skær så tyndt du kan på en pålægsmaskine.

Pensl med olien og drys med en smule salt.

Bag ved 150 grader til de er gyldne og sprøde.

Radiserne
Rens radiserne og skær dem til crudite på mandolin og læg i isvand.

Ved servering
Skær torsken ud i 4 rektangler og fordel på 4 dybe tallerkener og lad den tø op, krydr med salt.

Mariner ærterne i en smule salt og olie og fordel ærter, semitørrede tomater på torsken.

Anret så det sprøde brød og radise crudite du har dryppet godt af anret et par topskud estragon.

Smag tomatvandet til med en smule salt og server den så kold som muligt ved bordet ved gæsten.