Brioche fladbrød med Cashewnød "Nutella" og kirsebær

Opskriften er til 4 personer.

Fremgangsmåde

Cashew "Nutella"

Start med at vende cashewnødderne med et par spsk. vand og saltet og rist dem ved 160 grader til de har en gyldent ristet farve hele vejen igennem, køl let af og hak dem groft.

Hak chokoladen groft.

Skrab marven ud af Vaniljestang og kog både stang og marv op med sukker, fløde og mælk og lad det trække 5 minutters tid.

Leger til 65 grader sammen med æggeblommerne over vandbad, tag massen af varmen og tilsæt chokoladen og rør rundt med en dejskraber til du har en homogen masse. blend den 30 sekunder med en stavblender.

Tilsæt 50 g af det hakkede Cashewnødder.

Fordel nu massen i ønskede skåle og stil på køl til det har sat sig helt.

Før servering drysser du overfladen med de resterende Cashewnødder.

Kirsebær broken gel
Kog kirsebær pure op og tilsæt agar under omrøring mens du koger det igennem 2 minutter.

Sæt på køl til den har sat sig helt og blend derefter geleen så glat du kan.

Sigt den gennem finmasket sigte og stil på køl.

Brioche fladbrød
Pisk vand, gær, salt og sukker sammen i en røre skål til gæren er opløst.

Rør det homogent med melet og tilsæt derefter en æggeblomme af gangen.

Skær til sidst stuetempereret smør i tern og tilsæt lidt af gangen mens du rører rundt ved lav hastighed til alt smør er arbejdet ind i dejen.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under klæde (det tager ca. 2 timer).

Fordel nu dejen i 4 lige store stykker, form dem til runde kugler og rul dem ud til ca. 1 cm tykkelse, på en overflade drysset med lidt mel.

Kog smørret op i en gryde og lad det koge ved middelhøj varme til det er brunet.

Pensl nu en ene overflade af brødet med smørret og steg dem på en pande med smør siden nedad ved middel varme til den får en gylden farve.

Pensl nu den anden side med smørret og vend den, og steg videre til du får samme farve på denne side og brødet er gennembagt.

Drys nu overfladen med sukker og vend igen og steg videre i 20 sekunders tid til sukkeret er smeltet.

Gentag på den anden side, og fortsæt til du ikke har mere dej.

Riv citronskal ud på et fint Micro Plain ud over fladbrødene og drys med topskud af citron timian.

Server dem lune med kirsebær gel og chokolade cremen.