Crumpet med stegte jordbær og Creme Fraiche.

Opskrift til 4 personer

Denne britiske ret serveres ofte som et led i en brunch eller morgenmad, men er også en lækker sommerdessert.

Fremgangsmåde

Crumpet
Start med at blande tørgær og lunt vand sammen til gæren er opløst.

Varm mælk, sukker og smør op til lige under kogepunktet til smørret er smeltet.

Pisk nu alle ingredienserne sammen til der ikke er nogen klumper i.

Lad dejen hæve 1-1,5 time med film over skålen.

Varm nu en mellemstørrelse op til medium varme og tilsæt olien. Hæld dejen på og lad den stege til bunden er godt gylden. lig nu skiver af smørret ned langs kanterne og steg lidt videre så kanterne bliver godt sprøde.

Vend  din Crumpet og steg videre til sprød og gylden på den anden side.

Vend nu din Crumpet over på en tallerken med den sidste stegeside op ad, da denne vil have flere lufthuller som jordbærrene kan flyde godt ned i.

Stegte jordbær
Halver jordbær

Karameliser sukkeret og tilsæt jordbær, balsamico og citronsaft og lad det koge igennem et par minutter til du har en let  sirup konsistens på lagen.

Ved servering
Så snart din Crumpet er færdig fordeler du de stegte jordbær og lagen ud over.

Med et Microplain river du citronskal over og ligger en god scoop Creme Fraiche i midten.

Pynt med syren og server straks.