Peaball Sub

Giver til 4 personer

Fremgangsmåde

Peaball
Start med at koge Flækærterne møre i rigeligt vand uden salt.

Dræn dem grundigt og køl dem helt af.

Rist peber og Fennikelfrø let på en pande.

Rist så gærflagerne til de er gyldne og blend krydderier, gærflager og salt fint på en blender eller krydderikværn.

Snit løg i tynde både og snit hvidløg i skiver og steg dem i  50 g olie til de er bløde og let brunede.

Hak persille og løvstikke groft  og riv cheddar groft.

Blend nu 2/3 af Flækærterne med krydderi blandingen i 1 minuts tid.

Vend massen over i en skål og vend sammen med den sidste del Flækærter.

Vend nu grundigt sammen med resten af ingredienserne og lad den trække på køl 30 minutters tid.
(hvis dejen virker for tynd kan du tilsætte lidt mere rismel)

Steg dem som frikadeller i rigeligt olie til de er dejligt sprøde udenpå og gennemstegte.

Tomatsauce
Snit hvidløg og løg groft og steg dem til godt brunede i olivenolien, tilsæt Cayenne og rist videre 1 minut. 

Tilsæt så tomatpuré og rist 1 minuts tid.

Bind timian og rosmarin sammen med kødsnor.

Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen honningen) og reducer til en god tyk konsistens.

Blend saucen lind og smag til med salt, peber og honning.

Servering
Lun baguetten eller rist den i olie på en pande. Smør baguetten med tomatsauce. Fordel Peaball og hæld en smule mere tomatsauce over dem og top med revet cheddar og hakket persille.

Server straks.