Sommersalat med flammegrillet Makrel

Opskriften er til 4 personer og er nærmest indbegrebet af sommer

Fremgangsmåde

Sommersalat
Start med at enten skrabe kartoflerne eller læg kartoflerne i en 3 liters condibox eller lign. med en smule vand, og ca. 100 g groft salt. Sæt låg på og ryst dem grundigt rundt til alt jord er væk og skyl dem grundigt.

Kog kartoflerne i saltet vand. Kartoflerne skal næsten være møre, men med en smule bid.
Køl dem straks af.

Skræl agurkerne og skrab kernerne ud og skær dem i halve skiver i et par mm tykkelse.

Vask radiserne grundigt og del dem i 3-4 stykker hver.

Pisk nu æggeblommer og citronsaft sammen med lidt salt og peber i 1 minuts tid og tilsæt stille og roligt olie i en tynd stråle under konstant piskning til du har en mayonnaise.

Pres rygeosten igennem en sigte og vend rygeost samt mayo sammen og smag til med salt og peber.

Sæt på sprøjtepose.

Makrel
Fjern slim og skæl fra makrellerne, filiter og fjern benene.
Bland salt og sukker og fordel i en lille bakke som passer til makrellerne.

Læg makrelfileterne ovenpå salt/sukker blandingen så kødsiden ligger på blandingen. Lad dem stå på køl 1 times tid

Skyl nu makreller fri for salt og sukker i isvand og dup dem helt tørre.

Rids skindsiden fint og pensl med en smule olie på begge sider.

Læg Dem nu på på en lille gastro bakke og gril dem hårdt på skindsiden med bunsenbrænder og til sidst kort på kødsiden.

Ved servering
Halver eller kvart kartoflerne.

Vend kartofler, radiser, agurker og ærter med salt peber og neutral olie.
Anret dem på tallerken og sprøjt dutter af rygeostemayoen rundt omkring på salaten og top med tallerkensmækker.

Anret makrellen ved siden af og server straks.

OBS Du kan også gå mere rustikt til værks og vende kartofler, ærter, agurker og radiser med rygeost mayoen og smage til med salt og peber.