Glaceret selleri Asian style

Fremgangsmåde: til 4 personer
Skær skrællen af sellerien, halver den  og skær den i skiver af et par cm. tykkelse.

Snit løg og hvidløg og steg dem ved svag varme i olien til de er godt gyldent brune i en gryde.

Tilsæt palmesukker og lad det karamelliserer.

Snit Galanga i skiver, bank citrongræsset med fladen af en kniv så du åbner op for smagen og halver dem, og del chilierne i 3.

Tilsæt resten af ingredienserne undtagen sesam olien og lad det hele simre i 30 minutters tid.

Lad det hele trække på køl til næste dag, varm det op, sigt det, reducer til tyk konsistens og smag det til med sesamolien.

Steg nu selleri skiverne i den sidste del olie til godt gyldne på begge sider, fjern evt. overskydende olie fra panden og tilsæt glaseringen ved middelvarme til det glaserer sig godt rundt om selleri stykkerne.

Anret sellerien på en tallerken og top med fint snittet koriander og frisk presset lime juice.

Anvendelsesmuligheder
Den glaserede selleri smager godt som den er, men vil fungere godt med fjerkræ, okse eller gris men også som et led i en grønt ret.