Varen er overført til indkøbskurven

Du har nu varer for %1 i din kurv
empty
Antal Pris lalt
- - -
Vis ikke denne besked igen 
Andre kunder købte også
Bekræft
 

Kontakt eventuelt salgsafdelingen på tlf. 4488 8400 for yderligere information om, hvornår det ønskede antal er på lager.


Priser vises ekskl. moms. 

Undgå madspild

Har du styr på madspild i køkkenet?

Det anslås, at 303.000 ton spiselige fødevarer hvert år kasseres i fødevaresektoren. Fra danske husholdninger kasseres 237.000 ton. Værdien af det samlede danske madspild vurderes til mindst 8, 4 milliarder kroner om året (Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri).
I køkkenet er det typisk kød, frugt og grønt, der ender med at blive smidt ud grundet kort holdbarhed. Det kan også være en overproduktion af enkelte varer. 
Det er nogle af de ting, der er med til at skade miljøet og indtjeningen, men der findes forskellige maskiner, som kan være med til at nedbringe omkostningerne på netop det her område. 

Vacuummaskinen
I en vacuum maskine forsegler vi madvaren i lufttomt rum og forsinker derved processen som får madvarer til at blive dårlige. Det giver os mulighed for at forlænge holdbarheden i op til 3 uger. En vacuum maskine fås i mange størrelser og varianter.
Det der er vigtigt er, at der er en ordentlig pumpe på, så man ikke skal vente for længe, og at selve kammeret er stort nok til jeres produktion. En god tommelfingerregel er: Har du bestemt dig for en størrelse, så vælg nummeret større. 
Du vil hurtigt opdage de mange muligheder der er ved at have en vacuum maskine. Bl.a. sousvide, hvor du tilbereder dine produkter i en varmebestandig vacuumpose ved lave grader. Ved sousvidekogning mindsker du dit svind og bevarer farve og saft i produktet. 
Find vacuummaskiner her

Softcookeren
Med en softcooker i dit køkken får du mulighed for at  tilberede dine madvarer ved lave og konstante temperaturer - også kaldet sousvide. Du opnår derved en nænsom og skånsom tilberedning, som kan være med til at hæve kvalitetsniveauet samt reducere dit madspild. Ved at bruge de lave temperaturer beholder du meget af saften og kraften i kød, fisk og grønsager, som normalt forsvinder eller fordamper ved brug af høj varme til tilberedning af produkterne.
Softcooker findes i to forskellige varianter. Som et fast kar med indbyggede termostater og som en løs enhed til påsætning på kantiner og gryder. Fælles for de to er, at man opnår en meget præcis temperatur i vandet, man varmer. 
Alle madvarer skal vacuumeres i specielle vacuumposer, der er beregnet til varmebehandling. Det er vigtigt, at man bruger de rigtige poser, da der ellers er en risiko for at afgive skadelige stoffer i råvarerne.
Ved at bruge en softcooker kan du reducere dit madspild, da dine råvarer vacuumeres i vaccum posen for at forlænge holdbarheden, tilberedes i posen ved lave temperaturer og derefter køles ned i vacuum posen, for at blive brugt på et senere tidspunkt.
Find softcookere her

News
News
Cross image

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også information om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer, at vi bruger cookies. Læs mere om, hvordan du håndterer cookies på FDIH.dk