Varen er overført til indkøbskurven

Du har nu varer for %1 i din kurv
empty
Antal Pris lalt
- - -
Vis ikke denne besked igen 
Andre kunder købte også
Bekræft
 

Kontakt eventuelt salgsafdelingen på tlf. 4488 8400 for yderligere information om, hvornår det ønskede antal er på lager.


 


Portrætserie

“Den kreative proces er dér, hvor jeg befinder mig allerbedst”

David Johansen er netop blevet ansat hos Brønnum og skal stå i spidsen for virksomhedens Food Lab. Han skal samtidig være kundernes sparringspartner - og vil kunne se på fx drift og gastronomisk identitet med friske øjne.

David Johansen, der bl.a. har arbejdet ti år som køkkenchef på Michelin restauranten Kokkeriet, kalder sig selv en ‘gastronomisk nørd’. Han brænder for alle kokkefagets facetter - og går dedikeret til værks, hvad enten han skal forbedre produktionen, optimere økonomien eller inspirere til helt nye retter.  

“For mig er der ikke noget bedre end at skabe og udvikle. Og jeg har altid sagt, at jeg ikke har haft behov for at male eller spille musik. For mig er den kreative udfoldelse sket gennem maden,” fortæller David Johansen, der har interesseret sig for madlavning, siden han var helt lille.

“Det lyder måske som en kliche, men jeg var ikke meget mere end 5-6 år, da jeg vidste, at jeg ville være kok, og jeg var tidligt med i køkkenet og fik lov til at lave mad alene,” mindes han.

Årene som kok på højeste niveau har givet unikke oplevelser og masser af erfaring, ikke kun med madlavning men også med selve driften af et køkken, og hvad der skal til for at skabe en succes. Og det store spørgsmål er selvfølgelig, hvordan man griber det an, hvis man som restaurant, kantine eller storkøkken ønsker at gå en ny vej og skrue op for grøntsagerne, optimere økonomien eller arbejde med en mere bæredygtig profil. Og det er blandt andet den type opgaver, David Johansen kan være behjælpelig med i sit nye job som gastronomisk konsulent. 

Det velkendte – men på en ny måde
“Det kan være rigtig sundt at få nye øjne på tingene, som kan se det hele lidt udefra og måske ser det, man selv har stirret sig blind på. Er man havnet i en trummerum af ‘plejer’, kan det være rigtig svært selv at finde en mere hensigtsmæssig måde at gøre tingene på,” lyder det fra David Johansen, der ofte bliver spurgt, hvad der skal til for at få en Michelinstjerne.

”Der er ikke nogen facitliste, men for mig at se handler det rigtig meget om at finde en personlig stil, og så kræver det, at man er dedikeret og kompromisløs”.

Han fremhæver desuden kreativiteten som en af de vigtigste nøgler til at finde sin stil og få succes.

“Den kreative proces er en af de allervigtigste ingredienser i kokkefaget. Også selv om man ikke jagter Michelin stjerner. Selv det enkle og velkendte kan formidles på en ny og spændende måde, hvis man hele tiden er opmærksom på at udvikle sig og gå nye veje”, lyder det fra David Johansen.

Han har altid selv arbejdet målrettet og aldrig hvilet på laurbærbladene, men konstant haft fokus på alt fra smag til anretning og udtryk - og at man altid kan gøre tingene lidt bedre.

“Branchen havde ry for at være hård, da jeg stod i lære, men for mig var det ikke negativt. Det var en del af charmen og med til at give et ekstra kick, at der skulle knokles. Jeg plejer at sammenligne det med sportsfolk, for hvem det også kræver både vilje og masser af træning at blive en del af eliten. Jeg har altid villet være den dygtigste, og det har krævet ofre, men det er det, der gør forskellen på god og rigtig god. Viljen til at ofre alt,” lyder det fra David Johansen, der efter en årrække med fuld fart på har det godt med i dag at være den, der hjælper andre i mål med deres ambitioner og drømme.

Vil opbygge bibliotek
I sit nye job hos Brønnum vil han - som han formulerer det; ‘gå ud og ryste posen og også gerne provokere en smule og stille spørgsmålstegn ved plejer’. 

“Min holdning er helt klart, at der godt må sættes spørgsmålstegn ved måden at gøre ting på, men jeg kunne aldrig drømme om at være belærende. Jeg vil tværtimod rigtig gerne lære fra mig, uden at jeg skal pådutte andre mine ideer. I min egen tid som kok har jeg altid sat stor pris på, når der kom nye kokke, som måske gjorde tingene lidt anderledes og så verden på en lidt anden måde. Det kan man lære rigtig meget,” lyder det fra David Johansen, hvis hoved altid bobler af ideer, der ofte har noget med mad at gøre.

Senest har han på facebook efterlyst gamle kogebøger, som han vil bruge til at opbygge et gastronomisk bibliotek i Brønnums Food Lab.

“I vores Food Lab vil vi afvikle kurser og events, men det skal samtidig være et sted, hvor vores kunder kan komme og være en del af et levende gastronomisk univers, bladre i kogebøger og lade sig inspirere. Jeg har selv en rigtig gammel kogebog, som jeg har haft stor glæde af i årenes løb, og den slags gastronomisk nørderi skal der også være plads til,” slutter David Johansen.

David Johansen
Uddannet kok i 2001
Stod i lære på Restaurant Richters Gaard
Har siden bl.a. arbejdet som souschef på Kong Hans Kælder og som køkkenchef på Restaurant Kokkeriet i ti år
Er kendt fra diverse tv-programmer og har bl.a. været dommer i Masterchef og Family Food Fight
Hovedforfatter på kogebogen, ’Kokkeriet - Dansk smag i vores køkken’

Cross image

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også information om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer, at vi bruger cookies. Læs mere om, hvordan du håndterer cookies på FDIH.dk