Varen er overført til indkøbskurven

Du har nu varer for %1 i din kurv
empty
Antal Pris lalt
- - -
Vis ikke denne besked igen 
Andre kunder købte også
Bekræft
 

Kontakt eventuelt salgsafdelingen på tlf. 4488 8400 for yderligere information om, hvornår det ønskede antal er på lager.


 


Ny portrætserie

“Hemmeligheden ligger i at skabe en helhedsoplevelse”

Ingen i Morten Nielsens familie er beskæftigede i restaurationsbranchen, og det er den dag i dag uklart, hvor interessen for mad helt præcis stammer fra, men allerede som dreng var han optaget af smagssammensætninger og ikke mindst det gode værtskab - som han stadig gør en stor dyd ud af.

På Mortens Kro i Aalborg går kvalitet og værtskab hånd i hånd. Sådan har det altid været i de 22 år restauranten har eksisteret, og ifølge Morten Nielsen er netop dét en væsentlig årsag til den fortsatte succes.

 

“Der er mange, der kan lave god mad, men et sted, hvor vi skiller os ud, er når det gælder service, betjening og værtskab. Betjeningen skal være personlig og nærværende, og jeg træder selv frem og er der for gæsterne. Du kan sammenligne det med en tankstation. Du kan få benzin ti steder og få din bil til at køre videre, men forskellen ligger i helhedsoplevelsen, og det samme gælder i restaurationsbranchen,” lyder det fra Morten Nielsen.

 

“Vi har altid forsøgt at forkæle alle sanser med god mad, musik, kunst og ikke mindst indretningen. Det må gerne være et sansebombardement at besøge os,” uddyber Morten Nielsen, der tidligt gjorde sine første erfaringer med netop værtsskab.

Kassettebånd, levende lys og stegte bananer

Som dreng stablede han nemlig første version af ‘Mortens Kro’ på benene i forældrenes dagligstue.

 

“Allerede dengang drømte jeg om at få mit eget sted,” mindes Morten Nielsen. Og han kan huske, hvordan han var dybt fascineret af hele oplevelsen, når han var med til familiefester, hvor der blev serveret tre retter mad, eller når familien skulle på kro.

 

“Dét elskede jeg. Og jeg fulgte gerne efter tjeneren ud i køkkenet, og syntes det var så spændende at se, hvad der foregik derude. Oplevelserne tog jeg med mig, da jeg inviterede til middag for første gang selv.”

 

Alt var gennemtænkt ned til mindste detalje fra duge til levende lys. Der var også tænkt over hvilken musik, der blev spillet på båndoptageren - og en indbydelse, der var skrevet med barnlig skrift på store plakater. Menuen lød på rejecocktail, ris med karrysovs og stegte bananer, som han havde set i et ugeblad. De stegte bananer var den største udfordring, men Morten kastede sig ud i det - og befandt sig rigtig godt med at balancere både sovs og dessert.

Sjovt at gøre tingene personlige

“Jeg hyggede mig rigtig meget med at lave mad, og havde ønsket mig Politikens børnekogebog. I den var der bl.a. en opskrift på svensk pølseret, som jeg lavede i et hav af afskygninger. Der gik ikke lang tid, før jeg var i gang med at eksperimentere og hakkede skalotteløg, som jeg kogte ind og tilsatte sammen med en sjat sauterne fra køleskabet. En anden dag var det majs og ærter. Det endte engang imellem lidt spøjst, men jeg begyndte stille og roligt at lade mig inspirere, og det er jo der, madlavning for alvor bliver sjov, når man begynder at gøre tingene personlige og ikke bare laver det samme igen og igen,” lyder det fra Morten Nielsen, der i folkeskolen kom i erhvervspraktik som kok og allerede i 8. klasse var klar til at gå den vej, men det syntes hans forældre var lige tidligt nok. De havde i det hele taget svært ved at se kokkefaget som en vej, der var værd at slå ind på. 

 

“At blive kok var helt klart mit eget projekt. De havde nok hellere set, at jeg var blevet revisor eller skolelærer, og jeg tog da også HF først, men det fik mig ikke til at ændre mening, og da jeg begyndte som kokkeelev, var jeg ikke i tvivl om, at jeg var havnet på rette hylde. Jeg følte mig rigtig godt tilpas og kunne virkelig udleve min passion,” lyder det fra Morten Nielsen, der bl.a. har arbejdet i Luxembourg og været køkkenchef på Rold Storkro. 

Titlen som ‘årets kok’ blev springbræt

I 1996 vandt han titlen som ‘Årets Kok’ - en kåring, der gav opmærksomhed og var med til at gøre det muligt at starte sit eget sted. I 1997 gjorde han alvor af barndomsdrømmen, og de første år lå restauranten i Algade, hvorefter han i 2004 flyttede til væsentligt større lokaler og den nuværende adresse, som er Mølleå 4 i Aalborg centrum.

 

Her udlever han fortsat sin passion - ikke mindst for fisk, skaldyr og det søde køkken. Og for et par uger siden blev restauranten anmeldt i Nordjyske for 6. gang - og for 6. gang blev den tildelt seks gafler, en træfsikkerhed, som Morten Nielsen naturligvis er stolt af, og som vidner om at han har fat i noget rigtigt, og ikke mindst at anmelderen har forstået hans vision og koncept.

 

“I anmeldelsen blev vi bl.a. rost for at bruge de lokale råvarer, og jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at gøre netop det. Vi får de mest smagfulde jomfruhummere fra Læsø ikke langt herfra. En fantastisk historie, som der ikke er mange, der kender, og den skal vi selvfølgelig have fortalt. Jeg har altid haft stor forkærlighed for netop jomfruhummer, både hvad angår smag og konsistens, så det er jo helt oplagt. At Aalborg ligger ved Limfjorden skal vi selvfølgelig også afspejle, hvad enten vi serverer muslinger eller østers. Sådan har jeg altid tænkt, men det var der altså ikke ret mange, der gjorde for 22 år siden,” lyder det fra Morten Nielsen.

Giver gæsterne fra ind- og udland en bid af Nordjylland

For ham er det en selvfølgelighed at arbejde med de lokale råvarer til glæde for såvel lokale som udenlandske gæster.

 

“Vi har udenlandske gæster i restauranten hver eneste dag, og vi vil gerne være med til at gøre det til en særlig oplevelse at besøge netop denne region ved at servere noget af det, der er særligt og kendetegner denne del af landet. Det er lidt med forbillede i franskmændene, der med stor stolthed bruger de råvarer, der er synonyme med den pågældende egn,” lyder det fra Morten Nielsen, der aldrig er hoppet på trends som tapas eller lignende modefænomener, men har holdt fast i den røde tråd - et køkken som er klassisk og genkendeligt, men gerne med et twist.

 

“Jeg har en gammel avisartikel fra 1994 med et billede af mig i Rold Skov, hvor jeg var ude og samle vild brøndkarse, skovsyre og fyrrenåle. Sådan har jeg altid gjort, også før det blev moderne, og noget alle bryster sig med,” lyder det fra Morten Nielsen. Hans forretning er i konstant udvikling og seneste skud på stammen er to suiter, hvor gæster kan tjekke ind og nyde et luksuriøst ophold væk fra hverdagens stress og jag.

 

“Det er egentlig en drøm, jeg har gået med en del år, og i takt med at vi hele tiden udvikler og fornyer os, er den nu blevet til virkelighed,” fortæller Morten Nielsen der på grund af navnet ‘Mortens Kro’ i årenes løb er blevet ringet op adskillige gange af folk, der ville høre, om de kunne booke et værelse. 

Kobler af med ‘egoisthobby’ 
“Når folk hører navnet og ikke kender os i forvejen, forestiller de sig typisk noget med værelsesudlejning, bindingsværk og flæskesteg på menuen, men virkeligheden er jo en helt anden med super moderne indretning og tasting menuer, og det har vi altid haft lidt sjov med.” 

Og nu kan han og det øvrige personale altså endelig efter at have sagt ‘nej desværre’ i 21 år endelig sige ‘ja så gerne’, når folk ringer og spørger efter et værelse. Og faktisk er suiterne blevet så stor en succes, at Morten Nielsen er i gået i tænkeboks i forhold til, hvordan han kan udvide konceptet yderligere. Ideerne sprudler og han bruger rigtig mange timer på sit arbejde, men er samtidig bevidst om at koble fra og lade batterierne op ved at beskæftige sig med noget helt andet.

 

Han kører bl.a. rallycross - en hobby han har stor fornøjelse af. 

 

“Golf ville være en alt for social sport, men i bilen kan jeg lukke døren og være helt mig selv. På racerbanen er der ikke nogen, der spørger efter en frikadelleopskrift, og der er jeg ikke ‘Morten Kok’ eller ‘ham fra tv’, og det er rart. Det er meget egoistisk at sidde i en bil og køre ræs, og det er en rigtig god kontrast,” lyder det fra Morten Nielsen, inden endnu en telefon ringer, og der igen er bud efter ham inden aftenens rykind.

Morten Nielsen
- Stod i lære på Restaurant Tømmerladen, Korsør
- Arbejdede efterfølgende i Luxembourg og seks år som køkkenchef på Rold Storkro 
- Blev hædret som ‘Årets kok’ 1996
- Har siden 1997 drevet ‘Mortens Kro’ i Aalborg
- Blev landskendt som vært på programmet ‘Røg i køkkenet’ på DR
- Har desuden skrevet flere kogebøger 
Cross image

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også information om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer, at vi bruger cookies. Læs mere om, hvordan du håndterer cookies på FDIH.dk